Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Φίλες και φίλοι

 Φτάσαμε στον τρίτο μήνα του αγώνα ενάντια στην λειτουργία των διοδίων Αιγινίου.
Σε κάποιους από εμάς, που συμμετέχουμε δυναμικά, δημιουργούνται συναισθήματα που δύσκολα μπορούν να εκφραστούν σε λίγες μόνο σειρές. Νοιώθουμε υποχρέωση για συνέχιση του δύσκολου μα και δίκαιου αγώνα μας. Αισθανόμαστε υπερηφάνεια, συγκίνηση, μα και μεγάλη πίκρα.

Πίκρα που γεννά πολλά ερωτηματικά σε σχέση με την αδιαφορία της κυβέρνησης, την αδιαφορία των βουλευτών του νομού μας, την αδιαφορία μέρους της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων της περιοχής και την πλήρη αδιαφορία και διαστρέβλωση των θέσεων μας ή την αποσιώπηση, από τα Μ.Μ.Ε εθνικής εμβέλειας.

Γιατί άραγε;

Όλα τα παραπάνω εξηγούν πολλά, μα δικαιώνουν τον μοναχικό μα τίμιο αγώνα μας. Αγώνας κόντρα στη παρανομία της λειτουργίας των διοδίων. 
Όπως ήδη γνωρίζετε τα τελευταία χρόνια, λόγω της ιδιωτικοποίησης των οδικών αξόνων, το αντίτιμο που πρέπει να πληρώνουν οι πολίτες για διόδια έχει αυξηθεί, ενώ παράλληλα νέοι σταθμοί είσπραξης εμφανίζονται. Έτσι αποφασίστηκε να τεθούν σε λειτουργία τα νέα διόδια Αιγινίου Πιερίας παράλληλα με τα ήδη υπάρχοντα στην περιοχή των Μαλγάρων (η απόσταση μεταξύ των δυο σταθμών, είναι μόνο 12 χιλιόμετρα).

Ο δήμος μας απέχει από τη Θεσσαλονίκη 38 χιλιόμετρα, άρα ένας συμπολίτης μας για να πάει στη συμπρωτεύουσα μας καλείται να πληρώσει δυο φορές διόδια!

Οι τιμές έχουν ως εξής:

Αιγίνιο 2,20 ευρώ προς το παρόν...

Μάλγαρα 1,20 ευρώ 
προς το παρόν...

Αυτό έχει καταστρεπτικές συνέπειες για τον τόπο μας αφού πολλοί συνδημότες εργάζονται στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και αναγκάζονται να πληρώνουν σε καθημερινή βάση το 1/3 του μισθού τους (6,80 ευρώ). Επιβάρυνση της παλαιάς εθνικής οδού που περνά μέσα από το Αιγίνιο και αυξάνει τον κίνδυνο ατυχημάτων!

Παρά τους εκβιασμούς, την συκοφάντηση και την αδιαφορία από την «απέναντι» πλευρά, αντιστεκόμαστε 3 μήνες τώρα και θα συνεχίσουμε εναντία στη παρανομία και την «αδιαφορία», μέχρι τον τελευταίο από εμάς, μέχρι την τελική δικαίωση!

Η ιστορία έχει αποδείξει πως γράφεται με ανυπακοή!!! Όλοι μαζί μπορούμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου