Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Αιγαίον - γέφυρα - περιβάλλον - καμία σχέση

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Πύδνας Κολινδρού καταγγέλλει την απαράδεκτη υποβάθμιση δημοτικής έκτασης.


Με απούσα την μελέτη που να αφορά τον εντοπισμό και την επιλογή με αξιολόγηση θέσεων για τη δημιουργία ΧΥΤ Αδρανών για τον δήμο Πύδνας Κολινδρού, σε ασυμφωνία με το διαχειριστικό πλαίσιο του ΠεσΔΑ, το οποίο ορίζει την κατασκευή των ΧΥΤ Αδρανών ανά Νομό, περιλαμβάνει επίσης την τοπογραφική αποτύπωση και το σχεδιασμό των βασικών έργων υποδομής για να λειτουργήσουν οι χώροι διάθεσης των αδρανών, σε κατοικημένη περιοχή του δήμου μας και στο KΔ Σφενδάμης, μεταφέρθηκαν τα μπάζα της γέφυρας του Αιγινίου.





Ως ΧΥΤ Αδρανών υλικών είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν φυσικά κοιλώματα, νταμάρια και ανενεργά λατομία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έγινε μελέτη ή αναζήτηση της περίπτωσης των ανενεργών λατομείων και νταμαριών και όχι φυσικά για τα φυσικά κοιλώματα, διότι η πλήρωση φυσικών κοιλωμάτων οδηγεί σε αυτόματη υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος και κάνει την κοινωνική αποδοχή αυτού του έργου ακόμα δυσκολότερη, ενώ η πλήρωση ανενεργών λατομείων και νταμαριών, οδηγεί σε αποκατάσταση του περιβάλλοντος σε έναν φυσικό χώρο που ήδη έχουμε επέμβει. Εδώ έγινε βίαιη καταστροφή του περιβάλλοντος σε κατοικημένη περιοχή και μάλιστα έγινε βάναυση επέμβαση στην αισθητική της περιοχής με καταστροφή των φρεατίων και του δρόμου.
Σε συνέχεια της καταγγελίας μας, για τα ασφαλτικά υλικά που απορρίπτονται σε χώρο ο οποίος ανήκει στο ΚΔ Σφενδάμης, ζητούμε την άμεση απομάκρυνσή τους και την τιμωρία των υπευθύνων.
Προς: Την Υπουργό ΥΠΕΚΑ Κοινοποίηση: Γ.Γ Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας Δημοτικές Παρατάξεις του Δήμου.
Παρά το γεγονός ότι εδώ και πάνω από 365 μέρες οι πολίτες αγωνίζονται κατά των διοδίων και της αποκοπής του Δήμου μας από τον δρόμο και χωρίς καμία συνεννόηση με τους πολίτες και το δημοτικό συμβούλιο έγινε παράνομη ρίψη τεράστιων όγκων από μπάζα και άχρηστα όσο και μολυσμένα υπολείμματα ασφάλτου, τα οποία όμως είναι συμβατική υποχρέωση της Αιγαίον να σέβεται το περιβάλλον. Προφανώς προέρχονται από τον εργολάβο που διενεργεί τα έργα για την απομάκρυνσή τους αλλά είναι προφανές ότι αφορά την Αιγαίον καθώς και τον δήμο που στα λόγια αντιτίθεται στην εταιρία αλλά κατά τ’άλλα της παρέχει «διευκολύνσεις». Ούτε δημόσια ανακοινώθηκε από την αρμόδια Υπηρεσία κάποια επιβολή προστίμου ή άλλης ποινής στον εργολάβο σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος. Διαμαρτυρόμαστε και διερωτόμαστε αν βρισκόμαστε μπροστά στις συνήθεις συμπαιγνίες της πολιτικής και κρατικής εξουσίας η οποία από υπερασπιστής των δικαιωμάτων των πολιτών μεταβάλλεται, όχι σπάνια, σε ανοικτό υπερασπιστή και προστάτη της διαφθοράς, της αυθαιρεσίας και της παρανομίας. Κύριε εισαγγελέα εδώ δεν έχετε να πείτε τίποτα; Έως πότε η «κυρία» εταιρία «παραχωρησιούχος» και οι κύριοι της πολεοδομικής υπηρεσίας θα βλέπουνε τα μπάζα να μένουν στην θέση τους και τον εργολάβο, όπως και τον προκαθήμενο της δημοτικής αρχής να απολαμβάνουν το προνόμιο της ατιμωρησίας; Αυτός είναι ο ρόλος σας; Πέρα όμως από την ατιμώρητη παρανομία με τα μπάζα, σας καταθέτουμε και νέα καταγγελία σχετική με το γεγονός ότι μπροστά στα μούτρα σας και τα δικά μας η ιδιωτική εταιρία έχει καταστρέψει εκατοντάδες δέντρα στα πρανή του δρόμου στο τμήμα Αιγίνιο - Κατερίνη παρά την συμβατική της υποχρέωση να προστατεύει το περιβάλλον.
Μήπως εκτός των άλλων έχει παραχωρηθεί και η Σφενδάμη στην εταιρία, ώστε γίνει η ρίψη μπαζών;
Ας τοποθετήσει μπάρα και eway για να το καταλάβουμε.
Στο ίδιο χώρο επίσης άλλοι ιδιώ(ο)τες άρχισαν να τοποθετούν αδρανή οικοδομικά υλικά!… Θέτουμε υπόψη σας και υπόψιν των ψηφοφόρων, για τους οποίους τελευταία πολλοί νοιάζονται, αυτή τη σκανδαλώδη και προκλητική συμπεριφορά καθώς και την κατάληψη δημόσιου και προστατευόμενου χώρου από την δημοτική αρχή και τις εταιρίες οι οποίες με σκοπό το κέρδος είναι φανερό ότι ιδιοποιούνται δημόσια γη με την προστατευτική ανοχή του δήμου και ζητούμε να προχωρήσετε στην επιβολή κυρώσεων σε όσους αυθαιρετούν και στην άμεση δεντροφύτευση του χώρου.

Για την δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση
Ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής Κώστας Δανιηλίδης

Από το gekoudi.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου