Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Με αφορμή τον θανατηφόρο τραυματισμό...

Προς:   1) Τον κ. Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου

            2) Την κ. Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας
            3) Τον κ. Αστυνομικό Διευθυντή Πιερίας
Κοινοποίηση: κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης

ΥΠΟΜΝΗΜΑ-ΑΙΤΗΣΗ
Διονυσίου Αγοραστού του Αποστόλου, κάτοικου Παραλίας Παντελεήμονα.

Παραλία Παντελεήμονα 1.7.2013
--------------------------------------------

Με αφορμή τον θανατηφόρο τραυματισμό συμπολίτη μας ο οποίος έχασε τη ζωή του το βράδυ της 22-6-2013 στην Παραλία του Νέου Παντελεήμονα παρασυρόμενος από Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο θα ήθελα να Σας επισημάνω τα εξής:
Η ύπαρξη διοδίων, μετωπικών και παράπλευρων, στο ύψος της Λεπτοκαρυάς καθώς επίσης και το κλείσιμο των εξόδων προς τις παραλίες των χωριών του Παντελεήμονα, της  Σκοτίνας και της Λεπτοκαρυάς,  έχει ως αποτέλεσμα να αναγκάζονται  χιλιάδες Ι.Χ. αυτοκίνητα και φορτηγά που κινούνται στην Εθνικό Οδό, να χρησιμοποιούν τον κόμβο στο Κάστρο του Πλαταμώνα και να διέρχονται από τους παράλληλους δρόμους εκατέρωθεν της νέας σιδηροδρομικής γραμμής, δρόμοι-παράδρομοι εντελώς ακατάλληλοι  και επικίνδυνοι,  και για να ξαναμπούν στην Εθνική Οδό στο ύψος του Λιτοχώρου,  διασχίζουν τους παραλιακούς οικισμών των παραπάνω χωριών.
Οι δρόμοι αυτοί είναι ακατάλληλοι για να δεχτούν αυτό το κυκλοφοριακό φορτίο ως προς τα γεωμετρικά τους χαρακτηριστικά αλλά και ως προς την υποδομή του υποστρώματος και ήδη υπάρχουν εμφανέστατα σημεία με φθορές και  κινδύνους.
Η επικινδυνότητα των δρόμων αυτών επιτείνεται από το γεγονός ότι στις συγκεκριμένες οδούς (εκατέρωθεν του σιδηροδρομικού δικτύου) δεν έχουν κατασκευαστεί πεζοδρόμια, διαβάσεις πεζών, πεζογέφυρες, δεν υπάρχει ηλεκτροφωτισμός αλλά και φωτεινοί σηματοδότες που να προειδοποιούν τους οδηγούς ότι εισέρχονται σε κατοικημένοι περιοχή. Τους θερινούς μήνες η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνη γιατί στους δρόμους αυτούς κινούνται πεζοί κάτοικοι και τουρίστες.
Ειρήσθω, εν παρόδω, ότι εκτός του συγκεκριμένου τροχαίου ατυχήματος την 22-6-2013 που στοίχισε τη ζωή σε έναν συμπολίτη μας ο οποίος, όπως ανέφερα, παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο κινούμενος πεζός στην ανατολική παράλληλη οδό της σιδηροδρομικής γραμμής στο ύψος της πεζογέφυρας της ΕΡΓΟΣΕ, έχουν σημειωθεί και άλλα τροχαία ατυχήματα –μόλις χτες είχαμε ανατροπή αυτοκινήτου- από τα οποία κινδύνεψαν και άλλες ανθρώπινες ζωές.
Ως, εκ τούτου, επειδή ελλοχεύει καθημερινά κίνδυνος απώλειας ανθρωπίνων ζωών και σοβαρών τραυματισμών στους παράδρομους και μάλιστα στο συγκεκριμένο σημείο θα πρέπει να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των πεζών που διέρχονται από τους δρόμους αυτούς ειδικά κατά την παρούσα χρονική περίοδο στην οποία σημειώνεται αυξημένη τουριστική κίνηση.

Με τιμή
Διονύσιος Αγοραστός
_________________________________________________________________________________________
Από το blog: gekoudi.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου