Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Η απάντηση του Σύριζα

Στις 16 Απρίλη 2013 η ΣΕ έστειλε την παρακάτω επιστολή(λινκ) στα κόμματα και τους βουλευτές του νομού. 
Από το κόμμα του Σύριζα ΕΚΜ πήραμε την απάντηση στο ερώτημα που υποβάλαμε σε στους βουλευτές του νομού και τα κόμματα χτες:
.
.
.
.
ΤΜΗΜΑ  ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ   Σ Υ Ρ Ι  Ζ Α   Ε Κ Μ

                                                                                                                    18/7/2013

ΘΕΜΑ: K ATAΡ Γ Η Σ Η   ΔΙΟΔΙΩΝ  ΑΙΓΙΝΙΟΥ


Μέσα από τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ( Σ Δ Ι Τ)  επιβάλλονται  όλο και περισσότερα διόδια με το επιχείρημα ότι <<δεν υπάρχουν χρήματα>> εκ μέρους του κρατικού προυπολογισμού. Οι συμβάσεις παραχώρησης που υπογράφονται μεταξύ αναδόχων ιδιωτών και δημοσίου προβλέπουν ότι το κεφάλαιο που επενδύεται από τους αναδόχους θα εισπράττεται μέσα  από την δημιουργία όλο και περισσότερων σταθμών διοδίων, με μόνιμα υποζύγια τους χρήστες οδηγούς, αλλά  και τους κατοίκους των  περιοχών που διαμένουν κοντά στους σταθμούς διοδίων.
  Ο  ΣΥ Ρ Ι Ζ Α  Ε Κ Μ  αγωνίζεται σταθερά και αταλάντευτα, κατά των συμβάσεων παραχώρησης,  και της επιβολής διοδίων, που μοναδικό στόχο έχουν να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης στα μόνιμα υποζύγια. Επιπλέον αγωνίζεται για ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης που θα σέβεται το περιβάλλον, αλλά και τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής. Η επιβολή διοδίων δεν αποτελεί χονδροειδές λάθος της κυβέρνησης, αλλά συνειδητή νεοφιλελεύθερη    επιλογή  με σκοπό να  φορτωθούν τα βάρη της κρίσης για μια ακόμα φορά στους έλληνες  πολίτες.

Η ΣΕ   

2 σχόλια :

  1. << Ο ΣΥ Ρ Ι Ζ Α Ε Κ Μ αγωνίζεται σταθερά και αταλάντευτα, κατά των συμβάσεων παραχώρησης, και της επιβολής διοδίων >>
    Σας ζητάω να ενημερώσετε για τις συγκεκριμένες ενέργειες που κάνετε , κατά των συμβάσεων παραχώρησης , την εξέλιξη και την αποτελεσματικότητα τους .Έτσι μόνο θα γνωρίζουμε και τον τρόπο συμμετοχής των πολιτών ,για την κατάργηση της εγκατάστασης διοδίων και των παρανομιών που μας επιβάλλονται .
    ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ ΠΑΠΑΧΡΉΣΤΟΥ
    Προς ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ-ΑΠΟΛΥΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΌΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
    ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (μόλις δημοσιευτεί στο ΦΕΚ )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άγη τώρα είδαμε το σχόλιό σου, μόνο που εμείς δεν μπορούμε και δεν είμαστε αρμόδιοι να σου απαντήσουμε γιατί εμείς είμαστε επιτροπή πολιτών. Η παραπάνω ανάρτηση είναι προς ενημέρωση είναι η απάντηση που μας έστειλε ο ΣΥΡΙΖΑ σε επιστολή που στείλαμε εμείς σ όλα τα κόμματα.

    Χαιρετούρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή