Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015

ΟΧΙ στις διώξεις 13/2/15

Η Επιτροπή για την Κατάργηση των Διοδίων Αιγινίου καταδικάζει τις νέες προκλητικές δίκες των διοδίων. Αποτελούν πρόκληση για το λαό που δοκιμάζεται από την κρίση, όπως και η συνεχής αύξηση στις τιμές των διοδίων και η επέκταση τους με παράπλευρα. Σε λίγο θα φτάσουν τα διόδια έξω από τις πόρτες των σπιτιών μας.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι δοκιμάζονται από τη θύελλα των μέτρων που μειώνουν το λαϊκό εισόδημα. Με τα πανάκριβα διόδια που έχουν περικυκλώσει την Πιερία κάνουν απαγορευτική την καθημερινή μετακίνηση του λαού μας και των παιδιών της προς τη δουλειά τους, το σχολειό τους, τα νοσοκομεία κοκ. Η πρόκληση γίνεται ακόμη μεγαλύτερη με τις μεγάλες αυξήσεις που προβλέπονται και για το μέλλον. Η εκτροπή της κίνησης από την παλιά εθνική οδό εγκυμονεί κίνδυνους και υποβαθμίζει την ζωή των οικισμών με ηχορύπανση, ρύπανση.

Στην ουσία ο λαός μας πληρώνει πανάκριβα την κατασκευή των οδικών αξόνων και τη χρήση τους, που έχουν παραχωρηθεί για μακροχρόνια εκμετάλλευση στους επιχειρηματικούς ομίλους, διασφαλίζοντας έτσι μεγάλη κερδοφορία, σε βάρος του λαού που υποφέρει.

Η Επιτροπή Δ.Α. εναντιώνεται τόσο στις προκλητικά διόδια από την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, όσο και στα διάφορα δήθεν «εναλλακτικά» σχέδια, που ακούγονται από διαφόρους συμβούλους και πολιτικά κόμματα, για επιβολή αναλογικών διοδίων. Αυτές οι προτάσεις δεν αμφισβητούν την αιτία του προβλήματος, δηλαδή την - με τον ένα ή άλλο τρόπο - παραχώρηση των αυτοκινητοδρόμων στους μεγαλοεπιχειρηματίες και οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα: Ο λαός να χρυσοπληρώνει για τους δρόμους.

Πάγια και ομόφωνη είναι η θέση της επιτροπής:
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΑΙΓΙΝΙΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου