Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ

Να καταργηθούν όλα τα διόδια
Να ανακληθεί η παραχώρηση των οδικών αξόνων στους επιχειρηματικούς ομίλους
Η φοροεπιδρομή, που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές οικογένειες σε όλα τα επίπεδα, συμπληρώνεται αυτές τις μέρες με την νέα κυβέρνηση ΣΥΝΑΝΕΛ - φωτιά (πανάκριβα) τα διόδια στις Εθνικές Οδούς Αθηνών - Κορίνθου και Αθηνών – Θεσσαλονίκης. Καινούργια κτίζονται μετωπικά και παράπλευρα.
Σε λίγο θα φτάσουν τα διόδια έξω από τις πόρτες των σπιτιών μας. Αυτό αποτελεί ένα ακόμη δώρο της συγκυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους, στους οποίους έχει παραχωρηθεί η εκμετάλλευση των διοδίων. Επαναδιαπραγμάτευση δεν σημαίνει κατάργηση.
Το αποτέλεσμα θα είναι η ραγδαία αύξηση του κόστους μεταφοράς των εμπορευμάτων και η αύξηση του κόστους μετακίνησης των λαϊκών οικογενειών, ακόμα και προς τους τόπους εργασίας τους. Η κατάσταση θα γίνει ακόμη χειρότερη με νέες μεγάλες αυξήσεις που προβλέπονται και για το μέλλον.
Στην ουσία ο λαός μας πληρώνει πανάκριβα την κατασκευή των οδικών αξόνων και τη χρήση τους, που έχουν παραχωρηθεί για μακροχρόνια εκμετάλλευση στους επιχειρηματικούς ομίλους, διασφαλίζοντας έτσι μεγάλη κερδοφορία, σε βάρος του λαού που υποφέρει.
Απαράδεκτα είναι και τα διάφορα δήθεν «εναλλακτικά» σχέδια, που ακούγονται από διαφόρους δημάρχους και πολιτικά κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, για επιβολή αναλογικών διοδίων.
Αυτές οι προτάσεις δεν αμφισβητούν την αιτία του προβλήματος, δηλαδή την - με τον ένα ή άλλο τρόπο - παραχώρηση των αυτοκινητοδρόμων στους μεγαλοεπιχειρηματίες και οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα: Ο λαός να χρυσοπληρώνει ξανά για τους δρόμους.
Γι΄αυτό και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε Τροπολογία με την οποία ζητά την πλήρη κατάργηση των διοδίων.
Καλούμε όλους τους κατοίκους της Πιερίας να συμπαραταχθούμε και να παλέψουμε μαζί για την κατάργηση των διοδίων και της παραχώρησης των οδικών αξόνων στους επιχειρηματικούς ομίλους.
Καταδικάζουμε το μπαράζ δικαστικών διώξεων των λαϊκών αγώνων.

Λαϊκή Συσπείρωση Πύδνας Κολινδρού

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου