Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Έκτακτο! Ατύχημα στην παλιά εθνική.




Ατύχημα στην παλιά εθνική οδό στο ύψος της Μ. Γέφυρας.
Από τις πρώτες πληροφορίες έγινε μεγάλο ατύχημα με ανατροπή (δίπλωμα νταλίκας) ο δρόμος έχει κλείσει και προκλήθηκε πρωτοφανές μποτιλιάρισμα.


-------------
Από την Σ. Ε. αγώνα κατά των διοδίων ο Αθανάσιος Κρομμύδας δήλωσε ότι "η επιτροπή έχει προγραμματίσει εκδήλωση διαμαρτυρίας στο ύψος του γηπέδου του Αιγινιακού για τον κίνδυνο που δημιουργήθηκε από την μεγάλη αύξηση της διέλευσης οχημάτων και ιδιαίτερα φορτηγών από το Αιγίνιο, σαν αποτέλεσμα της άδικης απόφασης για την λειτουργία διοδίων στο Αιγίνιο." 

Η επιτροπή καλεί τους κατοίκους να ενισχύσουν τον αγώνα για την οριστική κατάργηση των διοδίων που υποβαθμίζουν την περιοχή και αυξάνουν την επικινδυνότητα των δρόμων στο όνομα του κέρδους. 

Υπενθυμίζει πως η εταιρία έχει κλείσει αιφνιδιαστικά τον κόμβο του Αιγινίου επικαλούμενη τεχνικά ζητήματα για τα οποία εδώ και δυο μήνες δεν έχει κάνει τίποτα για να τα επιλύσει και να δώσει στην κυκλοφορία τον κόμβο.

Έχει κλείσει τις τουαλέτες που είναι συμβατική υποχρέωση της εταιρίας καθώς και το 50% των πάρκινγκ που εξυπηρετούσαν τους οδηγούς με μόνη διέξοδο τα πανάκριβα ΣΕΑ.

Έχει γεμίσει τον αυτοκινητόδρομο με διαφημιστικές πινακίδες που αυτοδιαφημίζεται (e-wey κλπ.), είναι άραγε σύννομες και δεν είναι επικίνδυνες; καθώς αποσπούν την προσοχή των οδηγών! Έκαναν και εδώ μελέτη ή δρουν ανεξέλεγκτα; (*)

Η Σ. Ε. πολιτών για την κατάργηση των διοδίων Αιγινίου καλεί τους δήμους της Πιερίας, της Ημαθίας, της Θεσσαλονίκης καθώς και την περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, να πάρουν άμεσα μέτρα και να αναλάβουν δράση για να προστατέψουν την ασφάλεια και την οικονομία των κατοίκων καθώς και των διερχόμενων οδηγών.


(*)Νομοθεσία:
Βασική Νομοθεσία και αποφάσεις που ρυθμίζουν θέματα υπαίθριας διαφήμισης
Ν 2696/1999: ΚΩΔΙΚΑΣ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ Κατεβάσε το pdf
ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ΑΡIΘ.2946/2001 Υπαίθρια Διαφήμιση, Συμπολιτείες Δήμων και Κοινοτήτων και άλλες διατάξεις Κατέβασε το pdf
Ν 2833/2000: Προετοιμασία Ολυμπιακών,υπαίθριες διαφημίσεις Κατέβασε το pdf
Νόμος 1604 της 20/20.6.86. Κύρωση των α) Συμβάσεων: αα) για την οδική κυκλοφορία, ββ) γαι την οδική σήμανση και σηματοδότηση, β) της Ευρωπαϊκής Συμφωνίας που συμπληρώνει τη Σύμβαση οδικής κυκλοφορίας, οδικής σήμανσης και σηματοδότησης και γ) του Πρωτοκόλλου για τις διαγραμμίσεις των οδών ως και τα σχετικά παραρτήματα αυτών.
Υπ’ αριθμ. 4422/Εγκ.9/13-11-2009 εγκύκλιος του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
Αποφάσεις Συμβουλίου της Επικρατείας




Από την Σ. Ε.: Δ. Γκέκας Σ. Κρομμύδας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου