Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Ξεχάστε Τη Μείωση Στα Διόδια!


Το Επανέλαβε 
Και Ο Χατζηδάκης Από Τα Τέμπη...
Το Επανέλαβε Και Ο Χατζηδάκης Από Τα Τέμπη...Ξεχάστε Τη Μείωση Στα Διόδια! (αναλυτικά-φωτο)στα έργα του νέου αυτοκινητόδρομου που κατασκευάζονται στην Κοιλάδα των Τεμπών.
                                                                                 
Μπορεί ο υπουργός να άργησε περίπου μία ώρα να φτάσει στην αυτοψία, την οποία πραγματοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης κ. Σταύρος Καλογιάννης, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο και τοπικούς παράγοντες, αλλά από την επίσκεψή του – πέρα από μια γενικόλογη δήλωση - προκύπτει ένα σαφές συμπέρασμα... Δεν υπάρχει θέμα... μείωσης των τιμών των διοδίων.
                                                                  
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε «είναι γνωστή η πολιτική γι’ αυτό το θέμα. Θα γίνει ακριβώς αυτό το οποίο προβλέπουν οι συμβάσεις που έγιναν δεκτές από τη Βουλή ήδη πριν από πέντε χρόνια». Στη συνέχεια και απαντώντας σε ερώτηση του «Press-a.gr» σχετικά με το ενδεχόμενο κατά την αναπροσαρμογή των όρων των συμβάσεων που συζητείται αυτή την περίοδο να υπάρξουν και αλλαγές στην πολιτική των διοδίων ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε «καμία αναπροσαρμογή προς τα πάνω δεν πρόκειται να γίνει».
 
Πάντως, το θέμα της μείωσης των τιμών στα διόδια ετέθη με τον πλέον επίσημο τρόπο από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, ο οποίος επισήμανε ότι «είναι και προς το συμφέρον της εταιρείας, καθώς θα αυξηθεί η ροή της κίνησης από τη Νέα Εθνική Οδό», άλλωστε όπως είναι γνωστό το μεγαλύτερο μέρος της κίνησης τα τελευταία χρόνια διεξάγεται από τους παραδρόμους της ΠΑΘΕ προς... αποφυγήν των σταθμών των  διοδίων.
 
Στη συνέχεια ο γενικός διευθυντής της εταιρείας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» κ. Δημήτρης Γκατσώνης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων τόνισε ότι «έγιναν παρεμβάσεις ώστε να καθυστερήσουν οι αυξήσεις στα διόδια». Παράλληλα, παρέπεμψε στην ολοκλήρωση της αναπροσαρμογής των νέων συμβάσεων, ώστε να υπάρξει η όποια συζήτηση για αλλαγές στις τιμές στα διόδια, ενώ επισήμανε ότι «με τη λειτουργία των νέων σηράγγων θα υπάρξει επιβάρυνση 1 cent το χιλιόμετρο». Δηλαδή από 4 cent / χιλιόμετρο θα στοιχίζει 5 cent / χιλιόμετρο.                                                                                                                                                                                                                                                                     
Αν όλα πάνε καλά... πριν το καλοκαίρι του 2015 οι νέοι αυτοκινητόδρομοι.
Σε ποσοστό 75% έχουν ολοκληρωθεί τα έργα στην Κοιλάδα των Τεμπών όπως προέκυψε από την ενημέρωση του κυβερνητικού κλιμακίου. Πάντως, αυτή την περίοδο διεξάγεται η διαπραγμάτευση για τους νέους όρους των συμβάσεων και εφόσον οι συζητήσεις ολοκληρωθούν σύντομα εκτιμάται ότι οι νέοι αυτοκινητόδρομοι θα παραδοθούν στην κυκλοφορία μεταξύ Μαϊου και Ιουνίου του 2015.
«Έχουμε σήμερα μια ακόμη μια απόδειξη ότι οι μηχανές των μεγάλων έργων, των αυτοκινητόδρομων έχουν πάρει μπροστά. Υπήρχαν φυσικά εκείνοι που αμφέβαλλαν. Η κριτική είναι πάντοτε καλοδεχούμενη, αλλά αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα και το αποτέλεσμα είναι θετικό» επισήμανε στις δηλώσεις του ο κ. Χατζηδάκης.
 
Ο κ. Καλογιάννης στις δηλώσεις του ανέφερε τα παρακάτω: «Επισκεφθήκαμε σήμερα εργοτάξια στον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, ένα έργο που υλοποιείται με σύμβαση παραχώρησης και έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 75%. 
Είναι πολύ σημαντικό ότι σήμερα περάσαμε από την παράκαμψη των Τεμπών μέσα από τις μεγάλες σήραγγες οι οποίες όπως είδατε έχουν ανοίξει. 
Είναι έτοιμες σε επίπεδο έργων πολιτικού μηχανικού, ολοκληρώνονται και τα ηλεκτρομηχανολογικά, είναι ήδη έτοιμα σε ποσοστό 75%.
 
Στο Υπουργείο δουλεύουμε σκληρά στην κατεύθυνση να επανεκκινήσουν πλήρως τα έργα που υλοποιούνται με συμβάσεις παραχώρησης, αλλά και τα δημόσια έργα γενικότερα σε ολόκληρη τη χώρα. Η επανεκκίνηση των έργων, αυτό που βλέπουμε σήμερα εδώ, είναι αποτέλεσμα της δουλειάς που έχει γίνει το προηγούμενο διάστημα στο Υπουργείο και κυρίως της συμφωνίας που επιτεύχθηκε μεταξύ αφ’ ενός του Υπουργείου και αφ’ ετέρου των κατασκευαστών και του παραχωρησιούχου, πριν από ένα μήνα περίπου». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την πλήρη επανεκκίνηση των έργων ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι «είναι θέμα ελάχιστου χρόνου, ελάχιστων εβδομάδων και πρέπει να πούμε ότι το έργο αυτό μπορεί να έχει ολοκληρωθεί σε δυο χρόνια. Δουλεύουμε στην κατεύθυνση τμήματα του έργου να μπορέσουν να αποδοθούν πιο νωρίς στην κυκλοφορία».

 
 
                                                                                                                                                         

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου