Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΕΝΤΕΙΝΕΤΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η μικρή Χάρις
Με μια μεγάλη συγκέντρωση το μεσημέρι της Κυριακής 20-10-13 ο λαός της Πιερίας και της ευρύτερης περιοχής διαδήλωσε την διαμαρτυρία του αλλά και την σταθερή του απόφαση για αγώνα μέχρι την κατάργηση των Διοδίων της ντροπής. Την κεντρική ομιλία της επιτροπής ανέγνωσε ένα κοριτσάκι που συμμετέχει στις κινητοποιήσεις, δίνοντας με την παρουσία του συγκεκριμένο περιεχόμενο και προκαλώντας εύλογους συνειρμούς. Την εκδήλωση χαιρέτησαν εκπρόσωποι μαζικών φορέων, κομμάτων
(μεταξύ αυτών και ο Βουλευτής Λάρισας ΣΥΡΙΖΑ κ. Γελαλής) και «άνοιξαν» για μισή ώρα τα Διόδια, όπου δόθηκαν έντυπα ενημέρωσης στους διερχόμενους. 
Εντύπωση προκάλεσε η απουσία της Δημοτικής Διοίκησης Πύδνας – Κολινδρού παρά την ισχύουσα απόφαση του Δ.Σ. για συνέχιση των κινητοποιήσεων, για την οποία φυσικά περιμένει ο λαός εξηγήσεις. Από το Δ.Σ. παραβρέθηκαν 3 μέλη του (εκ των οποίων οι 2 της αντιπολίτευσης). Επίσης από τον Δήμο Κατερίνης δεν παραβρέθηκε κανείς ενώ από τον Δήμο Δίου – Α. Ολύμπου ένα μέλος του Δ.Σ.  η Κατερίνα Κουρίτα (αντιπολίτευση). Αυτό βέβαια δεν επηρέασε την μαζικότητα της συγκέντρωσης.
Το κείμενο της επιτροπής που εκφωνήθηκε ήταν: 

«Φίλες, φίλοι, κάτοικοι της Πιερίας και της ευρύτερης περιοχής. Είμαστε στα Διόδια Αιγινίου από τις 28 Ιανουαρίου 2013, οπότε άρχισε η λειτουργία τους. Πρόκειται για την πλέον παράλογη και αναίτια τιμωρία της Πιερίας που ζήσαμε τις τελευταίες δεκαετίες. Οι συνέπειες είναι τραγικές:

* Πλήττουν θανάσιμα τον τουρισμό μας
* Αναστέλλουν την οικιστική ανάπτυξη
* Αναγκάζουν παραγωγικές μονάδες σε κλείσιμο ή μετακόμιση
*Επιφέρουν θανάσιμους κινδύνους στην ακατάλληλη Παλαιά Εθνική Οδό όπου
μεταφέρεται μεγάλο μέρος της κυρίως βαριάς κυκλοφορίας όσων αποφεύγουν τα διόδια.
*Ως διπλά διόδια σε απόσταση 12 km από των Μαλγάρων δημιουργούν διαρκές
απερίγραπτο μποτιλιάρισμα και συνθήκες παρακώλυσης κυκλοφορίας.
Γενικά δημιουργούν την εικόνα της απρόσιτης και αποκρουστικής Πιερίας με διπλά διόδια
προς Θεσσαλονίκη αλλά και προς Θεσσαλία. Επιπλέον δεν μπορεί κανείς να τα παρακάμψει αφού ούτε υπάρχουν ούτε μπορούν να γίνουν παράπλευροι οδοί και είναι υποχρεωτική – αποκλειστική οδός σύνδεσης Θεσσαλονίκης Πιερίας.
Για όλους αυτούς του λόγους είμαστε στα Διόδια από τα τέλη Γενάρη. Νιώθουμε
υποχρεωμένοι να αγωνιστούμε για τον τόπο μας, για το δίκιο μας, για να αποκρούσουμε τα σχέδια
αποκλεισμού του Νομού μας.
*Διοργανώνουμε συλλαλητήρια, συναυλίες, συνελεύσεις και εντείνουμε τον ειρηνικό και δίκαιο αγώνα μας.
*Διεκδικούμε δικαστική απόφαση αναστολής λειτουργίας των Διοδίων και εντολή κατάργησης
τους με τροποποίηση της σύμβασης. Καταθέσαμε σχετική αναφορά στον Εισαγγελέα επί του οποίου διενεργείται προανάκριση. Ζητούμε λοιπόν τον ορισμό δικαστικής διαδικασίας όπου θα αποδειχθεί η παρανομία της ύπαρξης των διοδίων της ντροπής.
*Απευθυνόμαστε με ποικίλους τρόπους στην πολιτική ηγεσία στα κόμματα και τους βουλευτές ζητώντας παρεμβάσεις και ενέργειες.
Όμως το πιο σημαντικό στοιχείο του αγώνα μας είναι η διαρκής φυσικής παρουσία μας και οι κινηματικές δράσεις. Αυτές πρέπει να ενταθούν γιατί αποτελούν το πιο σημαντικό μοχλό πίεσης,
διεκδίκησης και λαϊκής έκφρασης.
Θέλουμε όμως σήμερα να καταγγείλουμε σε κάθε κατεύθυνση τον πλήρη αποκλεισμό του τόπου μας από την Εθνική Οδό με την κατεδάφιση της γέφυρας. Δεν εξήγησαν επαρκώς γιατί ήταν επικίνδυνη. Την έκλεισαν για έξι μήνες και προκάλεσαν ένα θλιβερό σόου ανατίναξης χωρίς καν να γίνουν προηγουμένης πρόδρομες επανακατασκευαστικές εργασίες. Απέκοψαν άνευ λόγου τις προσβάσεις που λειτουργούσαν και χωρίς τη γέφυρα δείχνοντας εκδικητική διάθεση και περιφρόνηση στον λαό και τον τόπο.
Απαιτούμε σήμερα κατ’ αρχήν το άμεσο άνοιγμα των προσβάσεων και την κατασκευή της νέας γέφυρας στο συντομότερο δυνατό διάστημα, δηλαδή στις αρχές του 2014. Σας καλούμε λοιπόν να συνεχίσουμε όλοι μαζί τον αγώνα. Να διαφυλάξουμε κατ’ αρχήν την αξιοπρέπειά μας, να προστατέψουμε τον τόπο μας από την αναίτια τιμωρία των διοδίων, να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την Πιερία και τα παιδιά μας.

Η ΠΙΕΡΙΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ,
ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΙΓΙΝΙΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ»

Αιγίνιο 21 – 10 – 2013

ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΙΟΔΙΩΝ ΑΙΓΙΝΙΟΥ
Blog: diodiastopaiginio.blogspot.gr e-mail: diodiastopaiginio@gmail.com

 Η Σ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου